CANVAS (2018)

Spaces designed as a canvas for daily life

PLAN_500X500

We treat our homes like ever changing works of art…every wall a canvas. This concept was taken as inspiration for a single storey rear extension to the existing building in Pontefract. Each internal and external canvas was painted with characteristics and aspects of their daily lives.

The re-configuring The following concept design document has been prepared by SPATIALESK in order to summarise design ambitions. The concept sketchbook used a combination of illustrations, precedents and sketches to capture the design intent of the client following workshops and informal discussions.

The different elements of the build draw inspiration from the day to day activities in the clients home. The side elevation of the extension faces the south east, so it’s ideal for drying stacked and storing timber for their wood burner. Internally, the walls use timber plywood joinery to create a flexible arrangement for book and record display.

640 x 640

img_3810

Clients:
Private

Location
Pontefract

Status
Planning

Further Projects